Ez a Képtári karácsony különleges lett

A múzeum karácsonyfája
A múzeum karácsonyfája - © Fotó: Herman Ottó Múzeum
Miskolc – Fedél nélkül élő embereket láttak vendégül ezüstvasárnap a Herman Ottó Múzeumban.

Évek óta hagyomány a Herman Ottó Múzeumban, hogy karácsony előtt cipősdoboz-akcióval adományokat gyűjtenek és azokat különleges esemény keretében adják át a rászorulóknak.

Tavaly már a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal közösen bonyolították le a jótékonysági kezdeményezést. Az idén a közreműködő szervezetek sora a Vöröskereszttel, a támogatottak köre pedig a fedél nélkül élőkkel bővült.

Ezüstvasárnap fedél nélkül élő embereket láttak vendégül a Képtári karácsony eseményén. A három szervezet célként fogalmazta meg: az ajándékok mellett a kultúra eszközeivel is próbálják a nehéz sorsú emberek társadalmi integrációját segíteni.

A vasárnapi vendégek így tárlatvezetésen vehettek részt a Herman Ottó Múzeum Képtárában, majd vendéglátás és az adományok átadása következett. Egy héttel később, aranyvasárnap rászoruló családokat látnak vendégül hasonló módon. A nekik szánt cipősdobozokat december 14-ig lehet leadni a múzeum központi épületében és a Miskolci Galériában, és ezért múzeumi belépőt kapnak az adományozók.

– HOM –