Ez a hajó is “elúszott”

Ez a hajó is "elúszott"
Ez a hajó is "elúszott"
Vállaj, Nyíregyháza – Egy német állampolgár akart nagy mennyiségű cigarettát illegálisan bejuttatni Magyarországra a hét elején a vállaji határátkelőhelyen. A középkorú férfi egy trélert vontatva -amelyen egy vitorlás hajó volt- jelentkezett útlevél vizsgálatra.

A határrendészeti ellenőrzés után a nyíregyháziFővámhivatalpénzügyőrei jövedéki ellenőrzés céljából kiválasztották a német rendszámú járművet a vontatmányával együtt. A vámosok először a vitorlás fülkéjét vizsgálták át és ekkor feltünt nekik az utas túlzottan magabiztos viselkedése.

Az alaposabb vizsgálat után kiderült, hogy a vitorlás légkamráiban több száz karton füstölnivaló van elrejtve, amelyról a német férfi azt hitte, hogy már áthozta a határon.

A hajó üregeiből összesen 8022 doboz adójegy nélküli cigaretta elő, amelyek belföldi értéke megközelíti a 4 millió forintot.

A pénzügyőrök  nemcsak a dohányterméket, hanem a vontatásra használt Mercedes személygépkocsit, a trélert és a vitorlást is lefoglalták.

Jövedéki törvénysértés elkövetése miatt a vámhivatal munkatársai eljárást vezettek be a német állampolgárral szemben és több mint 11 millió forintos bírságot is kiszabtak a részére.

– Kupecz József –