Evezős Vk – Ötödik lett a Hirling, Varga duó Belgrádban

Budapest/Belgrád, május 6., vasárnap (MTI) – A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár ötödik helyen végzett a szám vasárnapi döntőjében az evezősök idei első, belgrádi Világkupa-versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a korábban világbajnokságot és Eb-t is nyert, majd hosszú szünet után tavaly ősz óta ismét együtt versenyző magyar duó a hatos fináléban csak a norvégokat tudta maga mögé utasítani. Az élen brit, görög, olasz volt a sorrend.
A B döntőkben érdekelt magyar egységek közül a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpár harmadik lett futamában, így összesítésben a kilencedik helyen zárt, a már a londoni olimpiára készülő Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes negyedikként ért célba, ez a tizedik helyhez volt elegendő, a Hajdú Zsuzsa, Kabódi Erzsébet könnyűsúlyú kétpár pedig hatodikként összesítésben a 12. pozíciót érdemelte ki.
Galambos Péter már szombaton befejezte szereplését, ő ezüstérmet szerzett a könnyűsúlyú egypárok között.

A Simon, Juhász kettősnek a belgrádi Vk az első állomás az ötkarikás felkészülésben, míg a másik három páros a luzerni ötkarikás pótkvalifikációra készül. A május 20. és 23. között sorra kerülő svájci viadalon mellettük Galambos normálsúlyú egypárban száll majd vízre (a könnyűsúlyú egypár nem szerepel az olimpiai programban) és a Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz összeállítású négypár is elindul.

Eredmény:

Férfi könnyűsúlyú kétpár, A döntő:
1. Zac Purchase, Mark Hunter (brit) 6:19.71 p
2. Panagiotisz Magdanisz, Elefteriosz Konszolasz (görög) 6:20.12
3. Lorenzo Bertini, Elia Luini (olasz) 6:20.65
.5. Hirling Zsolt, Varga Tamás 6:23.46

Szombaton:
Férfi könnyűsúlyú egypár, A döntő:
1. Pietro Ruta (olasz) 6:56.94 p
2. Galambos Péter 6:58.56
3. Jeremie Azou (francia) 7:01.06