Evezős pótkvalifikáció – Nem szerzett kvótát a magyar négypár

Budapest/Luzern, 2012. május 22., kedd (MTI) – A Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz alkotta négypár hatodik lett a kedd esti döntőben, így nem szerzett kvótát az evezősök utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Luzernben.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar hajó szinte végig az ötödik helyen haladt a fináléban, a hajrában azonban a dánok is megelőzték. A londoni indulási jog kiharcolásához az első kettő között kellett volna zárni, ehhez bravúrra lett volna szükség.

A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár és a normálsúlyú egypárban versenyző Galambos Péter a szerdai zárónapon száll vízre a kvótáért. Galambosnak az első négy, a párosnak pedig az első két hely valamelyikén kell végeznie ahhoz, hogy utazhasson az ötkarikás játékokra.

A negyedik magyar egység, a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpár már hétfőn befejezte szereplését a svájci regattán, miután nem jutott be a fináléba.

A hazai evezősök közül eddig csak a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes harcolta ki – még a tavalyi, bledi világbajnokságon – az olimpiai szereplést.

Eredmény:

férfi négypár, A döntő:

1. Észtország 5:48.49 p
2. Franciaország 5:49.85
3. Csehország 5:49.97
…6. Magyarország (Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz) 6:04.21

– MTI –