Évet zártak, ünnepeltek a labdarúgók a Vigadóban

Akt.:
Évet zártak, ünnepeltek a labdarúgók a Vigadóban
Miskolc – Jövőre új versenyformákat tervez az MLSZ megyei igazgatósága.

Bensőséges hangulatú ünnepségre, a miskolci Vigadóba hívta hétfőn este a sportág helyi „krémjét” a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága.

Elismerték a munkájukat

Sajti Viktor megyei igazgató köszöntötte a jelenlévőket, és kiemelte: hosszú és nehéz, ugyanakkor sikeres éven vannak túl. Új emberek kerültek az elnökségbe, a tisztségviselők pedig legjobb tudásuk szerint szolgálták a sportágat.

– Az MLSZ elismerte a megye munkáját – jelentette ki Sajti Viktor, majd így folytatta: – Beszámolónk „mindössze” tizenkét oldalas, minden részletre kiterjed, de ennek felolvasásától most eltekintünk, hiszen ez az este a köszönetről szól.

futballszovetseg_evzaro_34

Tatárka József, Mád polgármestere a nyáron lett társadalmi elnök, így ezen az évzárón először fogalmazta meg szavait:

– Igyekezzünk minél többen egy irányba menni és a sportág érdekében sokat tenni. Igyekezzünk megfelelni annak a nagy feladatnak, amivel az MLSZ megbízott minket. A megye a statisztikai mutatók alapján jó helyzetben van, de még sok kitörési pontunk van, gondolok elsősorban a teremlabdarúgásra és a futsalra. Sajnos, a végeken engedményekre kényszerülünk, hiszen a kedvezőtlen demográfiai hullám miatt az alacsonyabb szinteken már nincs elegendő labdarúgást űző fiatal, továbbá a jövőben az orvosi háttér megteremtése érdekében is sokat kell tennünk.

futballszovetseg_evzaro_45

Tanuló időszak

Tatárka József az elmúlt hónapokat tanuló időszaknak nevezte és kijelentette:

– Igyekszünk megfelelni a velünk szemben támasztott követelményeknek. Azt kérem, hogy ha valakinek bármilyen gondja van, szóljon, ezt a legjobb tudásunk szerint orvosolni fogjuk. A játék arról szóljon, amiről és akikről kell: a klubokról, a csapatokról, a sportolókról és a nézőkről. Most már készülünk a jövő évre, közben új versenyformákat tervezünk. Az a célunk, hogy megteljenek a pályák, mert nézők nélkül ez a sportág egyszerűen nem képzelhető el.

A szakemberek a fehér asztal mellett felelevenítették a szezon eseményeit és végül az aktívák, a bizottságok tisztségviselői egy ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak.

ÉM-KT