Friss hírek

2009.11.26. 11:09

500 milliós csalás - rács mögött egy budapesti ügyvéd

<p>Újabb ügyvédet tartóztatott le a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság. Különösen nagy kár okozó csalással gyanúsítják az 53 éves budapesti férfit. Hamis igazolásokkal, számlákkal és papírokkal csalt ki pénzt egy takarékszövetkezettõl és két részvénytársaságtól.</p>

A Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezettel hitel, illetve faktorálási (hitel felvásárlási - szerk.) szerzõdést kötött több gazdasági társaság 2005 és 2007 között, úgy hogy az igényléshez valótlan tartalmú számlákat és bizonylatokat mutattak be, valamint hamis banki és adóigazolásokat használtak fel. A budapesti ügyvédet azzal gyanúsítja a rendõrség, hogy ezekhez az ügyletekhez a férfi pénzért valótlan adóigazolásokat szerzett be, valamint késõbb ezen gazdasági társaságok egy részének az értékesítésében is ügyvédként közremûködött. Így a bank már nem tudta a kifizetett összegeket visszakövetelni. A takarékszövetkezetet összesen 334 millió forint kár érte - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemissza Eleonóra a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Az elõzõekhez hasonló módon, szintén valótlan tartalmú okiratokat szerzett be az ügyvéd és ezzel abban segített, hogy egy gazdasági társaság egy Zrt-t megtévesztve, neki 67 millió forint kárt okozzon. Kiderült az is, hogy egy másik Zrt-tõl ugyanígy 164 millió forintot csaltak ki. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a bács megyei nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!