Évértékelő – Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

Akt.:
Budapest – A magyar miniszterelnök által felvázolt “szabad nemzetek Európájának” víziója korántsem Európa-ellenességet, vagy idegengyűlöletet takar, hanem reális helyzetfelismerésre alapozva épp az európai értékeket és a civilizációt, illetve a jogrend védelmét helyezi előtérbe a tömeges illegális bevándorlás lesújtó tapasztalataival szemben – írta kommentárjában a Nézőpont Intézet vasárnap, Orbán Viktor évértékelő beszéde után.

Az intézet szerint a miniszterelnök nemcsak a magyar és a régiós polgárokhoz, hanem a még realistán gondolkodó nyugati polgárokhoz is szólt, jelezve, hogy létezik európai megoldás a bevándorlás megállítására, ami nem más, mint a magyar modell.

Az összegzés kiemelte: a magyar kormányfő minden eddiginél nyíltabban hirdette meg, hogy meg szeretné változtatni Brüsszelt, mert az Európai Unió gyenge védelmének oka nem a külső fenyegetés, hanem az európai elit hiányzó szándéka.

Mindez nem előzmények nélküli a Nézőpont szerint, a határozott bevándorlás-politika már a nyári tusványosi beszédben is központi szerepet kapott. Azóta nemzeti egység alakult ki Magyarországon a kormányzat bevándorlás-politikája mögött, sőt a régiós partnerek és a visegrádi államok is az ország mellett állnak e kérdésben – fejtette ki az intézet.

Az elemzés szerint mára bebizonyosodott, hogy a tavalyi migrációs hullám nem átmeneti népmozgás volt, az idei évre még a tavalyinál is komolyabb bevándorlási nyomásra lehet számítani.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s