Évbúcsúztató és évkezdet, hotelben

Akt.:
Nyíregyháza, 2014. december 27. Fürdőzők az év utolsó napjaiban teltházzal működő Aquarius Élményfürdőben Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 2014. december 27-én. A szállodaszövetség szerint évről évre egyre többen töltik az ünnepeket hazai wellness szállodákban.
Nyíregyháza, 2014. december 27. Fürdőzők az év utolsó napjaiban teltházzal működő Aquarius Élményfürdőben Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 2014. december 27-én. A szállodaszövetség szerint évről évre egyre többen töltik az ünnepeket hazai wellness szállodákban. - © MTI Fotó: Balázs Attila
Miskolc – Mi kell a telt házas szállodai szilveszterhez? Megyénkbeli szállodákban érdeklődtünk.

A megyeszékhely belvárosi, főleg üzletemberekre épülő szállodái számára nem igazán meghatározó az év végi forgalom. Ilyenkor inkább csak az itteni családokhoz, barátokhoz érkezők szállnak meg náluk, a szilveszterből nemigen profitálnak, miként a karácsonyból sem, tudtuk meg a Lévay Villa Hotel egyik társtulajdonosától, Mészáros Lászlótól.

A közeli City Hotelben is csupán 60-70 százalékos forgalommal számol a szálloda, viszont a 150 fős étterem szilveszteri party-kínálata annál kapósabb, elsősorban a miskolci és város környéki baráti társaságok körében, olyannyira, hogy november elején már betelt a keret, tájékoztatott Kertész Kata értékesítési vezető. Elárulta: az étterem 100 százalékos kihasználtsága miatt már előfordult, hogy a szilveszteri csomag felől érdeklődő szállóvendéget arra kellett kérni, hogy máshol keressen magának hasonló lehetőséget.

Miskolctapolcán, a Calimbra Wellness Hotelben egyszerre kínálnak a szilveszteri mulatságokon túl gasztronómiai csodákat. Már karácsony előtt is csak pár szoba várt gazdára, így a telt házas évforduló már akkor realitás volt. A helyi wellness-szolgáltatáson túl – a tapasztalatok szerint – a vendégek élni szoktak a Barlangfürdőbe szóló kedvezményes jegyvásárlással is, „ha már itt járunk, legalább egyszer próbáljuk ki” alapon. Inkább párok foglaltak, sok közöttük a pesti, illetve a dunántúli – tudtuk meg a hotel munkatársától.

ÉM-SZK