Év végéig összeírják a kutyákat Miskolcon

Akt.:
Nyilvántartott kedvencek
Nyilvántartott kedvencek - © Fotó: ÉM
Miskolc – Az állatok védelméről és kíméletéről szóló, 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében Miskolc területén – november 1-jétől december 31-ig – ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak kutyánként egy úgynevezett „ebösszeíró adatlapot” kell kitölteni és azt az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerezhetők a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalban (Miskolc, Városház tér 8.), az Ügyfélszolgálaton, a kihelyezett ügyfélszolgálati irodákon, vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.miskolc.hu). Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve személyesen vagy postai úton a 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre, személyesen a kihelyezett ügyfélszolgálati irodákon, faxon a 06-46/512-801 fax számra, elektronikusan a hatosag@miskolcph.hu levélcímre lehet benyújtani.

Bírság az elmulasztásért

Az ebösszeíró adatlapok leadásának/beküldésének határideje 2017. december 31.

Az ebösszeírásban a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni. A kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye minimum 30 ezer forint pénzbírság.

– ÉM –