Eurovíziós Dalfesztivál – Freddie: nagyon jól sikerült az első főpróba

Eurovíziós Dalfesztivál – Freddie: nagyon jól sikerült az első főpróba
Budapest/Stockholm – A Magyarországot képviselő Freddie szerint nagyon jól sikerült az első főpróba az Eurovíziós Dalfesztiválon hétfőn Stockholmban.

Freddie (Fehérvári Alfréd Gábor), aki Pioneer című dalával versenyez, az első főpróba után az MTI-nek telefonon elmondta, hogy minden rendben volt, “energiában nagyon sokat léptünk előre”. Hétfő este tartják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjének második főpróbáját, amelyen a produkciókat – titkosan – a nemzeti zsűrik is pontozzák. Freddie azt mondta, hogy nagyon várják már az esti fellépést.

A magyar előadó pénteken a stockholmi Magyar Házban, szombaton pedig a Eurovision Village szabadtéri színpadán mutatta be versenydalát, a Pioneert, amellyel megnyerte A Dal 2016 című műsort. Mint mondta, mindkét koncert jól sikerült, az Eurovision Village-ben rengetegen, “talán több ezren is” kíváncsiak voltak rá. Hozzátette: meglepte a nagy érdeklődés, a fellépésük előtt ugyanis fél órás szünet volt. Hozzátette, hogy legújabb magyar dalát is jól fogadta a szombati fellépésen a svéd közönség.

A nézők kedden 21 órától a Duna televízióban láthatják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, amelyben negyedikként adja elő produkcióját Freddie. A 18 versenyzőből – akárcsak két nappal később, a második elődöntőből – tízen jutnak a jövő szombati döntő 26-os mezőnyébe. Freddie-vel együtt öten lesznek a színpadon: rajta kívül három vokalista – a Fool Moon a cappella csapatból Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás -, valamint Baranya Dávid táncos.

A keddi elődöntőben (ahogy majd a csütörtökiben és a szombati döntőben is) a képernyők előtt ülők az utolsó dal elhangzását követő 15 percben küldhetnek szavazatot az előadókra a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. Az öttagú nemzeti zsűrik és a nézők voksainak egyenlő arányú kombinációja alapján dől el a továbbjutók kiléte. A magyar nemzeti zsűriben Rakonczai Viktor, Lotfi Begi, Wolf Kati, Frenreisz Károly és Novák Péter pontoz.

Az Eurovíziós Dalfesztivál keddi és csütörtöki elődöntőit, valamint szombati döntőjét a Duna televízió 21 órától élőben közvetíti. Mindhárom estén 20 óra 30 perctől látható az Elővízió adása, amelyben bemutatják Freddie útját A Dal 2016 döntőjétől Stockholmig.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s