Friss hírek

2008.11.20. 05:13

LABDARÚGÁS: Magabiztos győzelem az észak-írek ellen

<p>A magyar válogatott magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Észak-Írország legjobbjai felett a szerda esti belfasti barátságos mérkőzésen. Erwin Koeman tanítványai végig veszélyesebben játszottak, és a második félidőben Torghelle Sándor és Gera Zoltán góljainak köszönhetően legyőzték a házigazdákat.</p>

Már az első félidőben aktívabb volt a magyarok játéka. Az első, igazán veszélyes szituáció a 15. percben alakult ki, amikor Torghelle kapott labdát a tizenhatoson belül, kicsit kisodródott, de még kapura tudott lőni, ám a labda néhány centivel a kapufa mellett suhant ki az alapvonalon. A kihagyott helyzet után is tovább rohamozott a magyar csapat, a 26. percben ismét Torghelle került helyzetbe, ám most is pontatlan volt. A félidő hajrájában is akadt egy magyar helyzet: a tizenhatos előterében Huszti Szabolcs elé került a labda, ám a Hannover légiósa rosszul célzott.

A fordulás után egy harcosabb észak-ír válogatott futott ki a gyepre. Az 54. percben David Healy négy méterről fejelhetett kapura, ám Babos Gábor bravúrjának köszönhetően kimaradt a ziccer. Ami a hazaiaknál kimaradt, az a magyaroknál bement: az 57. percben remekül kényszerítőzött egymással Torghelle és Huszti, utóbbi egészen az ötösig menetelt a labdával, majd lövés helyett középre játszott, az érkező Torghelle pedig megszerezte a vezetést. A gól felébresztette a házigazdákat, ám nem jött össze nekik az egyenlítés. A 71. percben aztán végképp eldőlt a meccs sorsa: Babos kirúgásából Gera Zoltán lódult meg, és jó 20 méterről a hálóba bombázott. A hátralévő időben az észak-írek becsülettel küzdöttek a szépítő gólért, ám az eredmény nem változott, így a végén a magyarok örülhettek.

Barátságos mérkőzés:
Észak-Írország - Magyarország 0-2 (0-0)
G.: Torghelle (57.), Gera (71.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!