Helyi közélet

2013.08.06. 10:26

Dodge Vipert kergettek a rendőrök a miskolci sétálón

Az idehaza ritkaságszámba menő sportkocsi tulajdonosa versenypályának nézte szombat este a Széchenyi utcát. Olvasónk szemtanúja volt az akciófilmes jelenetsornak.

Az idehaza ritkaságszámba menő sportkocsi tulajdonosa versenypályának nézte szombat este a Széchenyi utcát. Olvasónk szemtanúja volt az akciófilmes jelenetsornak.

Fülledt levegő, dülöngélő sálas emberek DVTK meccs után, alul öltözött lányok, jókedv, emelkedett hangulat mindenfelé - valahogy így festett a miskolci sétáló szombat este. Zajos, nyüzsgő, ahogy megszoktuk, de szombaton némi benzingőz is keveredett a levegőbe ott, ahová egyébként nem lehet csak úgy autóval behajtani. Úgy, ahogy egy amerikai sportkocsi sofőrje tette, úgy meg főleg nem. Valószínűleg nem árut pakolt valamelyik üzletbe, inkább csak a szórakozóhelyek népének akart felvágni.

Olvasónk szerint kicsit komikus volt a jelenetsor, amint a Dérynétől kihajtott a Viper, a sofőr pedig nagyon kövér gázzal elindult a Városház tér irányába fél 12 magasságában. Ezt követően néhány másodperccel megjelentek a rendőrök a horizonton egy H Astra-val és padlógázzal üldözőbe vették a renitens sofőrt. "A rendőrök belépője nem volt olyan hatásos mint a Viperé, de ott a sétálón érezhetően mindenki nekik szurkolt, hogy csípjék nyakon a vagánykodó sofőrt, páran még az irányt is mutatták az üldözőknek, akik egy intéssel akceptálták a segítséget." - mondja a szemtanú.

Találtunk egy Miskolcon készült fotót egy ilyen autóról a Flickr képmegosztón, valószínűleg ugyanarról a járműről lehet szó, minden bizonnyal miskolci vagy környékbeli lehet a Viper tulaja.

Mit tud egy ilyen autó? Ugyanilyen kék van például a felülnézetes GTA-ban, ha még emlékszünk rá, ez az autó volt a csúcs a játékban, nem véletlenül: A sétáló réme nem a legújabb modell, de ez is alig több mint 4 alatt van 100-on, majd 300km/óra a vége, amit egy 8 literes aggregátornak és 450 lóerős teljesítményének köszönhet. A legnagyobb magyar használt autós oldalon is csak 4 van belőle, az irányára a legolcsóbbnak is 10 millió forint felett van.

update!

Olvasónk, Anikó - vélhetően az üldözést követően - egy másik kék járműről, a 35É jelű buszról látta, amint a rend őrei megfogták a Mindszenti templomnál az autóst. Mint írja, több rendőrautó állt a kereszteződésben a sportkocsi mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában