Friss hírek

2010.07.22. 19:47

Bankok tulajdonában a hévizi ötcsillagos Rogner szálloda

<p>Szerződésszegés miatt tulajdonost vált a hévízi Rogner Szálloda. Az ötcsillagos hotelt finanszírozó CIB Csoport és finanszírozó társbankja hétfőn felmondta a hitelszerződést, és érvényesítette fennálló vételi jogát. A bank közleménye leszögezi, hogy a szállodát továbbra is rendeltetésszerűen kívánják üzemeltetni, és kifejezett szándékuk, hogy a jelenlegi munkavállalókat tovább alkalmazzák.</p>

A közlemény szerint az elmúlt néhány nap során a korábbi tulajdonosok több kísérletet tettek arra, hogy akadályozzák a finanszírozó bankokat és alvállalkozójukat a biztosítéki jogaik érvényesítésében, illetve a szálloda rendeltetésszerű üzemeltetésében. Ezért elképzelhető, hogy a bank, amennyiben szükséges, az illetékes hatóságok segítségét kéri, hogy a korábbi tulajdonosokhoz kötődő vállalkozások és magánszemélyek ne okozhassanak további károkat.

A CIB Csoport leszögezi azt is, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben érintett magánszemélyekkel szemben is. Ezen kívül készek valamennyi jogi lehetőséggel élni, hogy megvédjék az ingatlant a korábbi tulajdonosok jogellenes beavatkozásától, illetve megakadályozzák, hogy a hitelezők érdekei sérüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!