Európa Nap Miskolcon

Miskolc – Az Európa Nap alkalmából a magyarországi Europe Direct-irodák az ország 15 pontján várják az érdeklődőket ezekben a napokban.

A gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken az Európai Unióról szóló tájékoztatással foglalkozó Europe Direct irodák munkatársai adnak válaszokat az EU-val kapcsolatos kérdésekre. A külföldi tanulástól és munkavállalástól az uniós agrárpolitikán át a környezetet is óvó gazdasági növekedésig. Mivel a 2012-es év az aktív idősödés és a generációk közötti szolidaritás európai éve, ez a téma is fontos szerepet kap a rendezvényeken.

Pénteken a Városház téren

Miskolc Város Napján a megyeszékhelyen is lehet majd találkozni a Europe Direct munkatársaival. A Városház téren délelőtt 10 és délután öt óra között valamennyi korosztálynak érdekes programokat kínálnak. A gyerekek gólyalábon járhatnak, csocsózhatnak, vezethetnek mini traktort és a boxringet is kipróbálhatják. Emellett különféle kvíz- és ügyességi játékok is színesítik a napot, amelyekben a legjobbak számos ajándéktárgyakkal gazdagodhatnak.