Friss hírek

2009.01.09. 18:45

Tömör, síelésre alkalmas a hó a szlovákiai pályákon

<p>Kellőképpen kemény, tömör, tél sportokhoz alkalmas a hó a szlovákiai sípályák többségén. Az alacsonyabban fekvő terepeken 25-45 centiméternyi hó van, a magashegyvidéki központokban pedig rendszerint fél és egy méter közti a hóréteg vastagsága.</p>

Az ünnepekhez képes csökkent a várakozási idő a jegypénztáraknál és a sífelvonóknál - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken a besztercebányai Sitour Kft. A cég naponta frissíti a szlovákiai sípályákkal kapcsolatos információkat. E hét végén, sőt az azt követő napokban is viszonylag hideg, de verőfényes napokat ígér a meteorológia Szlovákiában, havazás csak helyenként valószínű.

Az északi szomszédunkhoz sportolni, üdülni készülőknek fontos tudniuk, hogy az országban az év elejétől az euró a hivatalos fizetőeszköz. Január 16-ig koronával is lehet fizetni, ám a visszajárót már euróban adják. Ugyancsak megéri tájékozódni a balesetbiztosítással kapcsolatban is, ugyanis az önhibájukból bajba kerülőknek a hegyi mentéssel járó költségeket maguknak kell fedezniük. Több helyen a megváltott jegy a balesetbiztosítást is magában foglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!