„Európa mozizni megy” vasárnap Miskolcon is

Akt.:
A Pál utcai fiúkat is láthatjuk Miskolcon
A Pál utcai fiúkat is láthatjuk Miskolcon
Miskolc – „Európa mozizni megy!” – szól az idén második alkalommal megrendezendő Európai Art Mozi Nap szlogenje, amely az európai film sokféleségét és a művészmozi, mint kulturális tér fontosságát hivatott népszerűsíteni.

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által október 15-ére meghirdetett nemzetközi eseményhez 34 ország több mint 1000 mozija csatlakozott. Magyarországon az Art Mozi Egyesület tagságából 26 művészmozi vesz részt a programban, köztük a Művészetek Háza Béke Art Moziterme is. Hazánkban négy új európai koprodukcióból és három magyar alkotásból áll a filmkínálat.

Látható lesz – többek között – Ruben Östlund Cannes-ban Arany Pálmát nyert alkotása, a svéd-német-francia-dán koprodukcióban készült A négyzet és a film cannes-i vetélytársa is, Michael Haneke Happy End című drámája Isabelle Huppert-el a főszerepben. Premier előtt vetítik Martin Koolhoven zsigerig ható western-thrillerét, a Megtorlást, Mészáros Márta várva várt új filmjét, az Aurora Borealis – Északi fényt.

ÉM


A programból

  • 14:00 – A Pál utcai fiúk, magyar-amerikai ifjúsági film, 1969
  • 16:00 – Aurora Borealis-Északi fény, magyar film, 2017
  • 18:00 – Happy End, francia-osztrák-német film, 2017
  • 20:15 – Megtorlás (Brimstone), holland-francia-német-belga-svéd-angol western, 2016

Részletek: www.cinemis.hu