Magyarország

2010.05.13. 17:44

Gárdistákat igazoltattak a rendőrök egy temetés után

<p>Gárdistákat igazoltattak a rendőrök csütörtökön Gyömrőn egy temetési szertartás után. Két ember ellen indult eljárás, egyik sem az egyenruha viselése miatt.</p>

A rendőrök már korábban megtudták, hogy egy csütörtöki gyömrői temetésen többen is a feloszlatott Magyar Gárda mozgalom egyenruhájában fognak megjelenni. Az egyenruhások megvárták, míg a szertartás befejeződik, majd elkezdték igazoltatni az ott lévőket - olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Egyelőre két ember ellen indult szabálysértési eljárás, de nem az egyenruha miatt. Egyikük ellen a "közúton tartózkodás szabályainak megsértése" miatt, míg egy másik ember ellen azért, mert nem voltak meg az autójához a papírok.

Azt még a rendőrök vizsgálják, hogy bárkinél megvalósult-e az úgynevezett feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel, mint szabálysértés.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!