Friss hírek

2010.09.03. 14:50

Kimerült az állattenyésztési támogatási keret

<p>A Vidékfejlesztési Minisztérium július 15-ével leállította a további állattenyésztési támogatások elbírálását, mert kimerült az erre szánt keret - olvasható a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján. Az ezt követően beérkezett kérelmeket vizsgálat nélkül utasítja el a hivatal. A szocialisták azonnali lépéseket sürgetnek az agrárminisztertől.</p>

A tenyésztésszervezési feladatok támogatásának forrását jelentő pénzkeret a 2010. július 15-én benyújtott igény jóváhagyásával kimerült - áll az MVH közleményében. A támogatási keret kimerülése miatt a hivatalhoz 2010. július 15-ét követően benyújtott kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül elutasítják. Az emiatt elutasított támogatási kérelmek benyújtásáról az állattenyésztési feladatok támogatása igénybevételének feltételeit meghatározó szabályok fognak rendelkezni - zárul a közlemény.

Az MSZP szakpolitikusai kezdeményezést nyújtottak be a vidékfejlesztési miniszterhez, azonnali lépéseket sürgetve. A szocialisták azt kérik, minisztériumi forrásátcsoportosítással tegyenek lépéseket azért, hogy az állattenyésztési ágazat ne szenvedjen hátrányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!