Európa Kutyakiállítás: Ma több mint 10 ezer kutyát bírálnak el

Sportkutya-bemutatóval, táncoló kutyákkal és kutya-ember hasonmás versennyel is várják az érdeklődőket szombaton az Európa Kutyakiállítás szervezői. A rendezvény valamennyi helyszíne fedett helyen lesz, így a rossz idő ellenére is várják az érdeklődőket. A pénteki nyitónapon csaknem 15 ezren látogattak el a kiállításra.

Az Európa Kutyakiállítás második napján – szombaton – több mint 10 ezer kutyát bírál el a szakmai zsűri – mondta a Független Hírügynökségnek a rendezvény PR főnöke. Harcsás Márta hozzátette: délutántól a HUNGEXPO G pavilonjának 2500 férőhelyes lelátóján látványos show-műsorokkal várják az érdeklődőket. A kutyakiállítás teljes területe akadálymentesített, így a mozgáskorlátozott vendégek is élvezhetik a bemutatókat.

A vasárnapi zárónap legnagyobb attrakciója Európa legszebb kutyájának megválasztása lesz. A jelölt négylábúak 4 korosztályban indulnak.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének nemzetközi rendezvényére 15 ezer kutyát, a kapcsolódó speciális rendezvényekre pedig további 8 ezer négylábút neveztek a világ minden tájáról. Bemutatót tart a Rendőrség és a Vám- és Pénzügyőrség hivatásos kutyás csoportja is. A színpadon hírességek közreműködésével hívják fel a figyelmet a kiállítás mottójára a “Felelős Állattartásra”. A programokat a Hungexpo területén, illetve a Kincsem Parkban tartják.

Ezzel egy időben Nemzetközi Macskakiállítást, díszmadár-, nyúl, tengerimalac- és más kisállat kiállítást is rendeznek ugyanott. A Hungaricum udvarban magyar ételspecialitásokkal és magyar borokkal ismerkedhet meg az a körülbelül harmincezer turista, aki az Európa Kutyakiállításra érkezik Magyarországra.

Az Európa Kutyakiállítás tizennyolc éves hagyománnyal rendelkezik. Az elsőt Veronában rendezték, a másodikat Budapesten 1993-ban. A legmagasabb nevezési létszámot eddig Párizsban regisztrálták, több mint 11 ezer kutyával.

A kiállítás egyik apropója, hogy szombaton van az Állatok Világnapja is.