Európa-kupán debütált a miskolci Kovács

Miskolc – Huszonnyolc nemzet gyaloglói vettek részt a közelmúltban a csehországi Podebrady városában megrendezett, a kontinensviadalt is meghaladó erősségű mezőnyt felvonultató Európa-kupa-versenyen, ahol a Miskolc Városi Sportiskola Szűcs József által felkészített két fiatalja is felvehette a magyar válogatott sportfelszerelését.

A még csak az U23-as korcsoporthoz tartozó, élete első felnőtt válogatottságát ünneplő Kovács Soma 20 km-en bizonyíthatta rátermettségét. A gyors kezdést követően Soma 6 km-hez érve már 2 piros lapos figyelmeztetést kapott a versenybíróktól, így a táv hátralevő részében csak arra vigyázhatott, hogy célba érjen, mert erre a csapatértékeléshez szükség volt. Az egyéni csúcsot jelentő 1:33:55 óra az 55. helyhez volt elegendő. A Vecsernyán Bence, Bagdány Thomasz, Kovács Soma, Rácz Sándor alkotta magyar válogatott végül a 11. helyet érdemelte ki.

A junior fiúk 10 km-es futamában az egyaránt ifjúsági korú Sárossi Bálint, Varga Dávid, Tóth Norbert trió a 10. helyet harcolta ki. A 16 éves miskolci Varga Dávid 47:45 perccel egyéni csúcsot gyalogolva 29. lett a juniorok között, ami a külön nem értékelt ifjúságiaknál a 13. helyre lett volna elég.

ÉM-SZIS