Európa Kupa: A focimeccsről érkező DVTK szurkolókra is gondoltak

A diósgyőri ultrák az Újpest - DVTK focirangadó után az Európa Kupa meccsen szurkolhatnak a miskolci sportcsarnokban március 12-én szombaton
A diósgyőri ultrák az Újpest - DVTK focirangadó után az Európa Kupa meccsen szurkolhatnak a miskolci sportcsarnokban március 12-én szombaton - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A szekszárdi bajnoki után hat nap pihenőt kapnak azok a diósgyőri játékosok, akiknek nem lesz válogatottbeli kötelezettségük (azért lesz szünet az élvonalbeli küzdelemsorozatban, mert Európa-szerte Eb-selejtezőket rendeznek február 20-án és 24-én).

A DVTK kosarasai csak a jövő hét végén állnak újra edzésbe, hogy készüljenek a következő feladatokra, elsőként a március 2–4. között Miskolcon megrendezésre kerülő Magyar Kupa nyolcas döntőre, illetve a március 9-i és 12-i Európa Kupa-negyeddöntőre, amelyet a francia Basket Landes ellen játszanak. A dátum új, ugyanis a két csapatnak sikerült megállapodnia a mérkőzések időpontjáról, a franciaországit szerdán 20.00-tól játsszák, a miskolci meccset pedig szombaton 19.45-től (azért, hogy az aznapi Újpest – Diósgyőr futballbajnokiról – ami 15.30-kor kezdődik a fővárosban – hazaérhessenek a drukkerek).

A második meccs mindig hazai pályán

Az Európa Kupával kapcsolatos hír, hogy továbbjutása esetén az ESBVA Lille (francia) – GA Kosice (szlovák) párharc győztesével meccselne az elődöntőben a Diósgyőr, és csütörtöki híradásunktól eltérően az oda-visszavágós csatában nem az első, hanem a második mérkőzésen lenne pályaválasztó. Ugyanis az EK-csoportselejtezőkben elért eredmények alapján készült kiemelési rangsor nemcsak a negyeddöntőben, hanem a sorozat végéig rendezési elv (mivel a versenyben lévők közül ebben a DVTK a legjobb, így ha bejutnak a döntőbe, akkor a finálé második meccsét rendezik Miskolcon).

ÉM-BCS