Euró-vásárlási láz – RTL Klub

Egy eurót ma akár 246 forintért is meg lehet venni, ezért felvásálási láz kezdődött. Az euró rég volt ilyen olcsó, és szakemberek szerint már nem sokáig lesz ilyen alacsony az árfolyam – számolt be az RTL Klub Híradója.

Januárban egy euróért 252 forintot kellett fizetni, ma pedig csak 246 forintba került. Ezért ezen a héten az átlagosnál jóval többen vásároltak az európai fizetőeszközből Magyarországon. A megvásárolt eurót az egyik legnagyobb lakossági bank igazgatója szerint az emberek többsége a bankba teszi. Tokodi Gyula, az OTP Bank üzletág-vezetője elmondta: több mint harminc százalékkal nőtt a devizabetét-állományuk. Az elmúlt öt-hat évben ilyen jellegű növekedés nem volt tapasztalható.

Ma 200 ezer forintért 812 eurót lehetett vásárolni. Ha ez euró drágább lesz, és körülbelül ugyannyiba kerül majd mint januárban, akkor ezt a 812 eurót körülbelül 204 ezer forintért lehet majd eladni. Vagyis a haszon négyezer forint lehet. A híradónak nyilatkozó szakemberek szerint a forint hosszabb távon valószínűleg gyengülni fog az euróval szemben.