Helyi gazdaság

2010.08.31. 12:51

A Jobbik megszüntetné az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját

<p>Megszüntetné az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját a Jobbik - mondta keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az párt országgyűlési képviselője.</p>

Az ellenzéki politikus szerint hatósági árassá kellene tenni az üzemanyagokat, így ha csökken a világpiaci ár, az mérsékelné a hazai fogyasztói árakat is.

Olyan törvénycsomagot kíván benyújtani, amely az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját megszünteti

A kenyér ára akár 30 százalékkal is emelkedhet a közeljövőben, amely egy agrárországban megengedhetetlen - mondta keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. A Jobbik országgyűlési képviselője egy olyan törvénycsomagot kíván benyújtani, amely az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját megszünteti, vagy minimálisra csökkenti.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz-kormány által bevezetett, az élelmiszerek helybeni adókedvezményét biztosító törvény nem életszerű. A Jobbik úgynevezett zöld-ÁFA modelljében azt javasolja, hogy a termőhely távolságával arányos adórendszert vezessenek be. Az elképzelés szerint 50 kilométeres körzeten belül adómentesek lennének az alapvető élelmiszerek, míg a távolság növekedésével az adóteher is emelkedne.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!