haon-sportoldal

2010.07.09. 16:31

Új királyai lesznek a futballnak

<p>A spanyolok és a hollandok sem nyertek eddig, éppen ezért óriási a fogadkozás a finálé előtt.</p>

Labdarúgás - Új világbajnokot avatnak vasárnap este a dél-afrikai világbajnokságon, hiszen bármilyen hihetetlennek is tűnik, sem az Európa-bajnok Spanyolország, sem Hollandia nem ült még a futballvilág trónján – igaz a narancssárgák kétszer már döntőztek.

Remek sorozatok

A 19. labdarúgó-világbajnokság előtt sokan előre temették az európai válogatottakat, hiszen a kontinensen kívül még sosem nyertek trófeát, ám idén ez másként lesz. A 2010-es seregszemle amiatt is kilóg a sorból, mert idáig még nem fordult elő, hogy Argentína, Brazília, Németország, vagy Olaszország nélkül rendezzenek finálét. Most erre is sor kerül.
Köztudomású, a spanyolok óriási szenzációt okozva, Svájctók kikapva, 1–0-s vereséggel kezdték a tornát, de ezt követően a hispánok zsinórban öt találkozót nyertek meg, az egyenes kieséses szakaszban mindhárom összecsapáson 1–0-ra diadalmaskodva. Hasonlóan remek, sőt, jobb sorozatot tudhatnak magukénak a hollandok: az oranje 14 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, Dél-Afrikában hat meccsből hatot megnyertek. A döntőben nem csak a világbajnoki, hanem a gólkirályi cím sorsa is eldől, hiszen a találkozó előtt David Villa és Wesley Sneijder is egyaránt ötször vette be az ellenfelek hálóját.

Van még mit javítani

A spanyol kapitány, Vicente del Bosque szerint van mit javítani csapata játékán: „Úgy tűnik, kissé nehezen és lassan hozzuk meg a megfelelő döntést, amikor helyzetbe kerülünk. Ugyanakkor tudni kell, hogy ez az egyik legnehezebb feladat a futballban. Vasárnap kulcsfontosságú lehet, hogy a továbbiakban is hiszünk-e az általunk eddig mutatott játékban, miközben megtartjuk szilárd szervezettségünket” – mondta az 59 éves szakvezető.

A másik oldalon Bert van Marwijk is nyilatkozott. „A segítőimmel sokat beszélgetünk a találkozóról, de nem hiszem, hogy túlreagálnánk. A hatalmas médiaérdeklődés miatt természetesen folyamatosan találkozunk azzal, hogy Hollandia vb-döntőt játszik, de ez a felhajtás nem befolyásolja a felkészülésünket. – vélekedett az 58 esztendős holland kapitány.
A két tréner dolgát nem nehezítik sérülések, a spanyolok és a hollandok keretében egyaránt minden futballista egészséges. A vasárnap 20.30 órakor kezdődő johannesburgi világbajnoki döntőt az angol Howard Webb vezeti majd – a találkozót az m1 élőben közvetíti. ÉKN


<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!