EURO-2016 – Sportterroristáknak nevezte a randalírozókat a horvát kapitány

Akt.:
Saint-Étienne, 2016. június 17. Horvát szurkolók dulakodnak a lelátón, miután petárdákat és égő fáklyákat hajítottak a pályára a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja második fordulójában játszott Csehország-Horvátország mérkőzésen a saint-étienne-i Geoffroy Guichard Stadionban 2016. június 17-én.
Saint-Étienne, 2016. június 17. Horvát szurkolók dulakodnak a lelátón, miután petárdákat és égő fáklyákat hajítottak a pályára a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja második fordulójában játszott Csehország-Horvátország mérkőzésen a saint-étienne-i Geoffroy Guichard Stadionban 2016. június 17-én. - © Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Saint-Étienne – Sportterroristáknak nevezte a randalírozó szurkolókat Ante Cacic, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő horvát válogatott szövetségi kapitánya.

“Ezek az emberek sportterroristák. A horvát hatóságok egyedül képtelenek felvenni a harcot a huligánokkal. Nem érdemlik meg, hogy a lelátókon ülhessenek, tönkretették, amit felépítettünk” – nyilatkozta dühösen Cacic a péntek délutáni mérkőzést követően, amelyen csapata 2-0-s vezetés után 2-2-t játszott Csehországgal.

A D csoport második fordulójában rendezett találkozó 87. percében, 2-1-es állásnál néhány horvát szurkoló összeverekedett, illetve petárdákat dobált a pályára, ezért tíz percet hosszabbított a játékvezető. A csehek ezt kihasználva tudtak egyenlíteni egy kezezés miatt megítélt büntetőből.


“Talán hat, hét vagy tíz emberről van szó. Remélem, képesek lesznek azonosítani és megbüntetni őket. Csehország minőségi csapat, de amióta kapitány vagyok, a válogatottunk ma nyújtotta az egyik legjobb játékát. Örülök a teljesítményünknek, 2-1-ig mindent tökéletesen csináltunk, de a játékmegszakítás után megtört a koncentrációnk. Sajnálom, hogy elvesztettünk két pontot, de ez a futball” – mondta Ante Cacic, akinek vezetésével továbbra is veretlen a horvát együttes.

A második horvát gólt szerző Ivan Rakitic elnézést kért az európai szövetségtől (UEFA) és a csehektől a szurkolók viselkedése miatt.

Horvát szurkolókkal teli lelátóról bedobott fáklyák égnek a gyepen | Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Az UEFA a lefújás után nem sokkal már be is jelentette, hogy fegyelmi eljárás keretében vizsgálja a súlyos rendbontást. A 2012-es Európa-bajnokságon a horvátok két mérkőzésén is történtek hasonló incidensek, a mostani torna selejtezősorozatában pedig egy pontot levontak a válogatottól, mert egy horogkereszt volt látható a spliti stadion gyepszőnyegén az Olaszország elleni találkozón.

– MTI –hirdetés


hirdet�s