EURO-2016 – Sportközgazdász: új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése

Budapest – Sportgazdasági értelemben teljesen új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése az Európa-bajnokságon, például a szponzorációk kapcsán – mondta Szabados Gábor sportközgazdász az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Úgy fogalmazott: rendkívüli lehetőséget jelent minden ilyen siker, ami segít, hogy a magyar futball valódi reklámhordozóvá tudjon válni.

A szakértő szerint az lenne a lényeg, hogy a magyar válogatott sikerét fel lehessen használni például a magyar bajnokság népszerűségének növelésére is.

A sportközgazdász kitért arra, a kiemelt sportesemények történetében vannak példák elkészült létesítményekre, amelyeknek sem a finanszírozása, sem az utóhasznosítása nem volt megoldott. Példaként hozta fel a 2014-es, Brazíliában megrendezett labdarúgó-világbajnokságot, amelyre úgy készültek el stadionok, hogy azokban már szinte senki nem játszik.

Franciaország sokkal tudatosabban tervezte meg az Európa-bajnokságot. Négy új stadiont építettek és hatot újítottak fel, de már most látszik, hogy ezeket tudják majd használni a bajnokság után is – mondta.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s