Friss hírek

2009.04.16. 17:36

V. Gyermekszínházi Szemle május 6-12.

<p>Csaknem száz előadást neveztek az ötödik alkalommal megrendezett Gyermekszínházi Szemlére. A Marczibányi Téri Művelődési Központban május 6-és 12-e között zajló seregszemlére 22 előadás kapott meghívást, köztük hazai és határon túli kőszínházi társulatok, hivatásos bábszínházak és független együttesek - tájékoztattak csütörtökön a szervezők.</p>

A Gyermekszínházi Szemlét kétévente tartják meg Budapesten. Az egyhetes rendezvény lehetőséget ad arra, hogy szakértő zsűri véleményezze az elmúlt év legkreatívabb, legjátékosabb és legötletgazdagabb magyarországi, és néhány határon túli előadását.
Ebben az évben Tóth Miklós rendező válogatott a benevezett gyermekszínházi produkciók között.

A társulatok műfaji, tematikai megkötés és nevezési díj nélkül indulhattak a szemlén. A gyerek és felnőtt közönség, pedagógusok és közművelődési szakemberek minden délben szakmai beszélgetésben vehetnek részt Vekerdy Tamás pszichológus irányításával.

A szemle zsűrijében a Bollók Csaba filmrendező (Iszka utazása), Háy János író, és a gyermekszínházzal kritikusként is foglalkozó Sándor L. István szerkesztő (Ellenfény), valamint Julia Skuratova, Vilniusból érkező báb-és látványtervező foglal majd helyet. A díjkiosztót május 14-én tartják.

Részletes információ a rendezvényről a: www.gyermekszinhaziszemle.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!