EURO-2016 – Öngól hozott pontot a svédeknek

Akt.:
Saint-Denis, 2016. június 13. Az ír Wes Hoolahan ünnepel, miután gólt lőtt a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja első fordulójában játszott Írország-Svédország mérkőzésen Saint-Denis-i Stade de France-ban 2016. június 13-án.
Saint-Denis, 2016. június 13. Az ír Wes Hoolahan ünnepel, miután gólt lőtt a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja első fordulójában játszott Írország-Svédország mérkőzésen Saint-Denis-i Stade de France-ban 2016. június 13-án. - © Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
Budapest/Saint-Denis – Az ír és a svéd válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással hétfőn Saint-Denis-ben, az E csoport első mérkőzésén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

Eredmény:

E csoport, 1. forduló:

Írország-Svédország 1-1 (0-0)

Saint-Denis, Stade de France, 73 419 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

gólszerzők: Hoolahan (48.), illetve Clark (71. öngól)

sárga lap: McCarthy (43.), Whelan (77.), illetve Lindelöf (61.)

Írország:

Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – McCarthy (McGeady 85.), Whelan, Hendrick – Hoolahan (Keane 78.), – Walters (McClean 64.), Long

Svédország:

Isaksson – Lustig (Johansson 45.), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf – S. Larsson, Lewicki (Ekdal 86.), Källström, Forsberg – Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic


Írország vs. Svédország – szurkolók | Fotó: Abedin Taherkenareh, Georgi Licovszki


II. félidő:

48. perc: Coleman a jobb oldalon gyönyörűen cselezte le magát az alapvonal közelébe, ahonnan visszaívelte a labdát, Hoolahan pedig futtából jobbal a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

71. perc: Az ír 16-os bal oldalán a svédek szépen játszották meg Ibrahimovicot, aki az alapvonalig tolta a labdát, beadását pedig a menteni igyekvő Clark a saját kapujába fejelte (1-1).

A mérkőzés elején a svéd csapat próbálta irányítani a játékot, de akcióit körülményesen szövögette, így a szervezett ír együttes könnyedén szűrte meg azokat. A szigetországiak a támadásokra kevesebb hangsúlyt fektettek, szórványos próbálkozásaik mégis lényegesen nagyobb veszélyt jelentettek. Több komoly helyzetet alakítottak ki, sőt, Hendrick nagyszerű lövéssel a kapufát is eltalálta.

Álomszerűen kezdték a második félidőt az írek: egy szép támadás végén gyorsan megszerezték a vezetést. Az addig lassan és kiszámíthatóan játszó svédek azonnal egyenlíthettek volna, ám nem jártak sikerrel, ugyanakkor támadásban maradtak, és a félidő közepén góllá érett a fölényük. A folytatásban az írek is váltottak, mindkét fél ki akarta csikarni a győzelmet, ennek ellenére helyzet csak kevés akadt, gól pedig egy sem esett a lefújásig.

Az E csoport másik mérkőzését Belgium és Olaszország vívja 21 órától Lyonban.Írország vs. Svédország | Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh,
Etienne Laurent, Filip Singer, Srdjan Suki
– MTI –