Helyi gazdaság

2011.07.15. 11:48

Az MVM ellenőrzése alá kerülhet az E.ON gázüzletága

Budapest (MTI) - Rövid időn belül az MVM ellenőrzése alá kerülhet az E.On magyarországi gázüzletága a Világgazdaság információi szerint.

Budapest (MTI) - Rövid időn belül az MVM ellenőrzése alá kerülhet az E.On magyarországi gázüzletága a Világgazdaság információi szerint. A lap a pénteki számában közli: "az MVM már egyeztet az E.On vezető munkatársaival arról, hogy azok az új felállásban milyen szerepet és milyen új szerződéssel vállalnának, illetve mekkora végkielégítéssel távoznának. Úgy tudjuk, az elmúlt hónapokban már többen kiléptek a német hátterű hazai E.On csoporttól, amelynek várhatóan a gáz-nagykereskedelmi és gáztároló-üzletága kerülne át a magyar állami tulajdonú villamos művek irányítása alá, a villamosenergia-ipari része talán nem."

A Világgazdaság megállapítása szerint az egyeztetések alapján feltehető, hogy valamilyen megállapodás már meg is született. A lap korábbi értesülése szerint az MVM 800 millió eurót kínált a német cég itteni gázüzletágáért, de a leendő eladó 1,2 milliárdot kért. A lap információja az is, hogy a napokban Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter német kollegájával tárgyalt, de a megbeszélések témájáról a Világgazdaság nem kapott tájékoztatást a tárca sajtóosztályától. Az MVM villamosenergia-ipari csoportnak a kormány jelentős gázpiaci szerepet is szán - olvasható a Világgazdaságban -, s a majdani portfóliót megalapozó feladatok köre hónapról hónapra bővül.

 Az E.ON, illetve az MVM Csoport a lap értesülését az MTI keresésre nem kívánta kommentálni. Ugyanakkor az MVM közölte, középtávú stratégiai célja, hogy integrált energetikai társaságcsoporttá váljon, s ennek érdekében már ma is tevékenykedik a gázpiacon.  Az MTI az ügyben megkereste az energiaszektort felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot is, de a tárca egyelőre nem válaszolt.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!