Helyi közélet

2010.08.29. 13:14

Elkészült a világ legnagyobb bonbonja Szerencsen

<p>Szerencs - Vasárnap délelőtt bonyolították le az a mérést, amelynek eredményeként kijelenthető, hogy a Szerencsen zajló III. Országos Csokoládéfesztiválon elkészült a földkerekség legnagyobb bonbonja.</p>

A mérésen jelen volt Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Koncz Ferenc a szerencsi választókerület országgyűlési képviselője, a fesztivál ötletgazdája, illetve Ekker Róbert szobrászművész, a hatalmas bonbon alkotója. Sebestyén István a Magyarországi Rekordok regisztrátora a mérések után bejelentette, hogy az édes óriás nyolcszázötven kilogramm bonbon típusú csokoládét tartalmaz, belsejében kétszáz liter alkoholtartalmú folyadék (Tokaj-hegyaljai bor) van elhelyezve, így az összsúly meghaladja az egy tonnát. A bonbon százöt centi magas, legnagyobb átmérője háromszázkilencvenegy centiméter, tehát megszületett a világcsúcs, az alkotás mindenben megfelel a kívánalmaknak.

Forrás: http://www.kulcsmagazin.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában