Friss hírek

2010.08.29. 19:36

Ferihegyen vesztegel a WizzAir egyik járata

<p>Tűzszerészek vizsgáltak át egy WizzAir-járatot vasárnap délután a ferihegyi repülőtéren, miután leszállították az utasokat. A gép nem szállhatott fel, mert a rendőrség szerint bejelentést kaptak "a légi közlekedés védelmének veszélyeztetéséről". Egyelőre nem tudni, pontosan mit jelent ez. A tűzszerészek semmi gyanúsat nem találtak a fedélzeten. Még nincs hír arról, mikor szállhat fel a gép, továbbra is az I-es terminálon vesztegel.</p>

A hollandiai Eindhovenbe indult volna a WizzAir járata 15 óra 30 percekor, de nem engedték felszállni a bejelentés miatt. Leszállították az utasokat, majd tűzszerészek vizsgálták át a gépet.

A tűzszerészek semmi gyanúsat nem találtak a gépen. Leszállításuk után újra átvizsgálták az utasokat is a terminálon, de az eddigi információk alapján senkivel sem volt probléma. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság bejelentést kapott "a légi közlekedés védelmének veszélyeztetéséről", ezért nem szállhatott fel a gép - mondta a Független Hírügynökségnek a szervezet szóvivője. Horváth Katalin Fanni egyelőre nem tudott nyilatkozni azzal kapcsolatban, pontosan mi volt a bejelentésben és az kitől származott. A szóvivőnek nem voltak információi azzal kapcsolatban, hány utas volt a gépen, illetve mikor szállhat fel a járat.

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója szerint többször előfordult már ilyen eset: például amikor gazdátlan csomagot találtak a gépen, vagy ha egy poggyász felkerült, de a gazdája nem száll fel a gépre. Hozzátette: a vizsgálat lezártával, több órás késéssel ugyan, de a legtöbb gép ilyenkor el szokott indulni, persze mindez attól is függ, hogy a célállomáson tudják-e fogadni a járatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!