EURO-2016 – Keserű kudarcként és rémálomként jellemezte az osztrák sajtó a keddi mérkőzést

Akt.:
EURO-2016 – Keserű kudarcként és rémálomként jellemezte az osztrák sajtó a keddi mérkőzést
© Fotó: EPA/Vaszil Donyev
Bécs – Keserű kudarcként és rémálomként jellemezte az osztrák sajtó a magyaroktól elszenvedett 2-0-ás vereséget, az összes mérvadó helyi napilap címlapon adott hírt a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzéséről.

A Kurier című lap “Dráma Bordeaux-ban” címmel számolt be a meccsről, és az osztrák csapat csalódottságáról. A Portugália elleni szombati mérkőzés előtt hatalmas nyomás nehezedik az osztrák válogatottra – olvasható az újság címlapján. A keddet az elvesztett lehetőségek napjaként értékeli a lap, amely szerint a rémálom Bordeaux-ban valósággá vált. A cikk megállapítja, hogy ugyan remek helyzetek adódtak, azonban ezeket befejezetlen akciók követték, megspékelve egy adag idegességgel – és mindez végzetesen hatott.

A végén pedig az történt, amelyet mindenki szívesen elkerült volna – olvasható a Kurierban. A szerző kiemeli, hogy az osztrák csapat legjobb játékosai gyenge teljesítményt nyújtottak, és az emberhátrányt sem tudták leküzdeni.

A Kronen Zeitung “Kudarc győzelem helyett” főcímmel arról írt, hogy Magyarország sokkolta Ausztriát az első Eb-meccsen. A legnagyobb rémálom vált valósággá – közölte a lap. A szerző szerint Marcel Koller osztrák szövetségi kapitányra hatalmas kihívás vár, ugyanis viszonylag “rövid időn belül fel kell újra állítania egy porig rombolt csapatot”.

Történelmi este is lehetett volna kedden Bordeaux-ban – olvasható az Österreich című osztrák lap szerdai számában. A cikk elemzése szerint az osztrák válogatottnak nem ez volt a legerősebb napja, mégis elégnek kellett volna lenni a magyar csapattal szemben. A szerző megállapítja azt is, hogy az ellenfél kemény játéka és egy kérdéses bírói döntés végül magyar győzelmet hozott.

Abban egyetértettek a kommentárok, hogy a legjobb osztrák játékosok kedden este nem mutatták meg tudásukat.

A Der Standard című osztrák lap “Súlyos kezdet a magyarok szenvedélyes játéka ellen” címmel közöl írást, amely megállapítja: az osztrák csapatnak kezdetben balszerencséje volt, azonban az első meccsen még nem talált vissza selejtezős formájához. A lap szerint a Portugália és az Izland elleni mérkőzések előtt igen nagy az elvárás az osztrák csapattal szemben.

A Die Presse című osztrák lap “A mese rémálommá vált” című elemzése ugyancsak kiemeli, hogy az osztrák csapat Portugália elleni mérkőzése előtt nagyon nagy nyomás alá került. A cikkíró emlékeztet, az Eb-re való kijutással a sok éves sikertelen osztrák futball végre beteljesítette az álmot. A szerző megállapítja azt is, hogy a két csapat az elején “kioltotta egymást”, az osztrák csapat játékából pedig hiányzott a kreativitás és a pontosság.

Az osztrák közszolgálat média (ORF) “Keserű felütés Bordeaux-ban” címmel közölt elemzést. Az ORF online kiadásában megjelent cikk szerint szerencsétlen vereséggel kezdődött az Európa-bajnokság Ausztria számára. Az írásban “fő riválisnak” nevezi Magyarországot, amely “kemény” játékot folytatott. Az ORF szerint az osztrák csapat rendkívül támadó, lendületes és összeszedett játékot játszott, a válogatott csak később lett “lemondó”.

A Heute című osztrák lap elemzése szerint az osztrákok ki akartak egyenlíteni, de túl dühösen tették mindezt. Hiányzott belőlük a nyugalom és nem látták át a helyzeteket, a csapat láthatóan bizonytalan volt – állapította meg a lap.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s