Friss hírek

2009.04.17. 13:38

Átadták a főpolgármesternek a rákoskeresztúri autóbuszfolyosó támogatási szerződését

<p>Tizenöt helyi és három helyközi buszjárat jár majd azon az autóbuszfolyosón, amelyet Rákoskeresztúr városközpont és az Örs vezér tér között alakítanak ki. A 17. kerületben lakók a Fehérvári-Jászberényi és a Pesti úton haladó buszkorridor megépítése után egy óra helyett akár 20 perc alatt is beérhetnek az Örs vezért terére. A beruházás 1,2 milliárd forintba kerül. A rákoskeresztúri autóbuszfolyosó aláírt támogatási szerződését pénteken adta át Lukovich Tamás, a Pro Régió Ügynökség vezetője Demszky Gábor főpolgármesternek.</p>

Demszky Gábor az eseményen kifejtette: az autóbuszfolyosó kialakítását a többi között az indokolja, hogy a kerületben évente 1,5 százalékkal nő a lakosság lélekszáma, a tömegközlekedés fejlesztése azonban nem követte ezt a tendenciát. A 1,2 milliárd forintból kialakítandó autóbusz korridor jelentősen megkönnyíti a Rákosmentén élők közlekedését a Belváros felé. A beruházás pozitív hatásai között a főpolgármester megemlítette azt, hogy a gyorsabb közlekedésnek köszönhetően várhatóan többen választják majd autó helyett a buszokat. Ezzel pedig a levegőszennyezettség is csökkenthet.

A beruházás 2010. második felére készülhet el.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a közlekedés további fejlesztéseként Főváros és a XVII. kerület több mint háromszáz P+R parkolót hoz létre a MÁV vonalon négy megálló mellett. A későbbiekben pedig - 2013-2020 között - valósulhat meg a 2-es metró és a HÉV összekötésének terve a rákoskersztúri leágazással együtt, amely szintén megkönnyítené a kerületiek közlekedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!