Helyi közélet

2010.09.08. 14:44

Megújul a tér, a szobor, a szökőkút Miskolcon

<p>Miskolc - Javában folyik az építkezés az Erzsébet téren az Integrált Városfejlesztési Stratégia 1 (IVS) program keretén belül. Az itt folyó munkákat ismertette szerdán bejárással egybekötve Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere és Cseh László önkormányzati képviselő.</p>

Elmondták: az Erzsébet tér részben új burkolatot kap, megtörténik az utcabútorok cseréje, korszerűsítik a tér világítását, rendbe hozzák az ország első egész alakos Kossuth-szobrának talapzatát, a szökőkút térszintbe kerül, kibontják a Szinva patak ezen szakaszát, melyre hidat építenek és térfigyelő kamerákat is elhelyeznek a történelmi Avast és a belvárost összekötő térre. A beruházás 72 millió forintba kerül, melynek 85 százalékát uniós pályázat biztosítja. Már a kormány asztalán van az IVS 2 program, melynek segítségével tovább folytatódhat a belváros átalakítása és rekonstrukciója. Az Erzsébet téren zajló munkálatokkal október 15-ére készülnek el.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában