Helyi közélet

2013.02.25. 23:19

A dzsungel királynői a „páston”

Miskolc - Címlapfotó, jégvirág, a dzsungel királynője, tavasz köszöntő bál – néhány kategória a szépészeti versenyről.

Miskolc - Címlapfotó, jégvirág, a dzsungel királynője, tavasz köszöntő bál – néhány kategória a szépészeti versenyről.Mintegy négyszáz versenyzőt várnak március 3-án, azaz e héten vasárnap Miskolcra. A helyszín az idei Kézműves Kupának otthont adó Generali Aréna, ahol az ország legnagyobb ilyen jellegű versenyét rendezi meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mint az a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, a válság ellenére sem csökkent a versenyzők lelkesedése, így az immár 11. alkalommal megrendezendő szépészeti megméretésen a szakma hazai kiválóságai mellett Erdélyből, Szerbiából és Szlovákiából is érkeznek résztvevők. A nemzetköziséget pedig tovább növeli, hogy a zsűri tagjai között Csehországból, Olaszországból és Ukrajnából érkező szaktekintélyeket is üdvözölhetünk.

Csapatversenyben

A 11. Kézműves Kupa Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő, -építő és Lábápoló Bajnokság, valamint a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékversenyen a felnőtt versenyzők mellett a tanulók is ringbe szállnak. Számukra olyan kategóriákat alakítottak ki, amelyek a szintvizsga és a szakvizsga anyagai lesznek. Mint Bihall Tamás, a BOKIK elnöke mondta, kiváló alkalom lesz ez számukra, hogy élő környezetben is megmutathassák tudásukat.

Madarász István versenyfodrász, a verseny főszervezője elmondta: az érdeklődők megcsodálhatják majd a férfi és női divat, illetve alkalmi frizurákat, a nappali és fantázia sminkeket, a szebbnél szebbre festett épített körmöket, és persze a lábápolás mesterfogásait is. Több kategóriában is lesznek újdonságok, azaz olyan versenyszámok, amelyeket korábban nem írtak ki, és idén először csapatversenyre is összeállhatnak mind a felnőttek, mind pedig a tanulók.

Madarász István arra is felhívta a figyelmet, hogy a verseny ideje alatt szakmai és kézműves vásár, valamint szakmai bemutatók is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában