EURO-2016 – A 92. percben egyenlítettek az oroszok az angolok ellen

Akt.:
Az orosz Vaszilij Berezuckij (j) és az angol Gary Cahill a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én.
Az orosz Vaszilij Berezuckij (j) és az angol Gary Cahill a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. - © MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz
Budapest/Marseille – Az angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott az orosz csapattal Marseille-ben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában, szombaton este.

Eredmény:

B csoport, 1. forduló:

Anglia-Oroszország 1-1 (0-0)

Marseille, Stade Vélodrome, 62 343 néző, v: Nicola Rizzoli (olasz)

gólszerző: Dier (73.), illetve Berezuckij (92.)
sárga lap: Cahill (62.), illetve Scsennyikov (72.)

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (Wilshere, 78.) – Lallana, Kane, Sterling (Milner, 87.)

Oroszország: Akinfejev – Scsennyikov, Berezuckij, Ignasevics, Szmolnyikov – Golovin (Sirokov, 77.), Neustädter (Glusakov, 80.) – Kokorin, Satov, Szmolov (Mamajev, 85.) – Dzjuba

II. félidő:

73. perc: Dier végzett el szabadrúgást 17 méterről, szemből, s nagy erővel a felső léc alá bombázott (1-0).

92. perc: Szmolnyikov bal oldali beadásánál nem figyelt az angol védelem, Berezuckij ugrott a legmagasabbra, s ívesen visszafejelte a labdát a jobb alsó sarokba (1-1).
Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, az első komoly védést az orosz kapusnak kellett bemutatnia a hetedik percben, amikor Lallana célozta meg a kapu közepét 14 méterről. A folytatásban is az angolok voltak a veszélyesebbek, igaz, egy-két lehetőség az oroszok előtt is adódott. A szigetországiak rendre gyorsan, kevés passzból építettek fel a támadásokat, a befejezéseknél azonban szinte bárhonnan is próbálkoztak, mindig Akinfejevet találták el. A játékrész hajrájában már-már nyomasztóvá vált az angol fölény, ám gól nem született.

Fordulás után ha lassú ütemben is, de változott a játék képe, az oroszok felülkerekedtek, a félidő derekához közelítve már úgy tűnt, veszélyesebbek is, mint az angolok. A 70. percben aztán mégis majdnem a szigetországiak szurkolói örülhettek, de Rooney lövését Akinfejev a kapufára tolta. Három perccel később viszont már a szerencse sem segíthetett az oroszokon, Dier 17 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda védhetetlenül csapódott a felső léc alá.

EURO-2016 - Anglia - Oroszország

Az angol Eric Dier (b2) szabadrúgásból gólt szerez Igor Akinfejev orosz kapus (b3) ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

A hajrában úgy tűnt, az oroszok nem találják meg a módját annak, hogy hogyan szerezzenek gólt a masszív védekezésre berendezkedő angolok ellen, de az utolsó pillanatban Vaszilij Berezuckij fejese utat talált a kapuba.

EURO-2016 - Anglia - Oroszország

Az orosz Gyenyisz Glusakov (b) bekísérni készül a labdát az angol kapuba csapattársának, Vaszilij Berezuckijnak a fejese után a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/EPA/Ali Hajder)

A mérkőzés lefújása után ismét összecsapást provokáltak ki az orosz szurkolók, de ez nem volt összemérhető a meccs előtti, délutáni verekedéssel, amelyben 31-en sérültek meg, köztük egy ember életveszélyesen – jelentette a francia hírügynökség.

EURO-2016 - Anglia - Oroszország

Szurkolók összecsapnak a lelátón, miután véget ért a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Oroszország mérkőzés a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

A stadionban az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. Sérültekről nem érkezett jelentés. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat.

– MTI –