EURO 2012: Megkezdődtek a hivatalos programok Cardiffban

Gyurcsány Ferenc magyar, és Ivo Sanader horvát miniszterelnök közös munkaebédjével kedden délután megkezdődtek a hivatalos programok a wales-i Cardiffban, ahol szerdán délelőtt jelentik be ki rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

A közös magyar-horvát pályázatot magyar idő szerint kedden délután fél ötkor zárt körben mutatják be a delegációk a városházán. Az eseményen előbb egy 30 perces prezentáción Gyurcsány Ferenc ismerteti a megújuló Puskás Ferenc Stadion terveit. A prezentációt követően 15 perces kérdezz-felelekre típusú tájékoztató lesz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökségi tagjai és a delegációk között.

A magyar küldöttségben a miniszterelnök mellett többek között Lamperth Mónika önkormányzati miniszter, Gyárfás Tamás a szervező bizottság elnöke, Kisteleki István a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Bene László országos rendőrfőkapitány, Buzánszky Jenő az Aranycsapat tagja és Szepesi György riporter is részt vesz. Rajtuk kívül a prezentáció alatt Demcsák Zsuzsa volt kormányszóvivő-jelölt is szerepet kap moderátorként, aki Gyárfás Tamás külön kérésére csatlakozott az utazó küldöttséghez.

Az UEFA elnöksége szerdán délelőtt magyar idő szerint fél 12-kor jelenti be, hogy a magyar-horvát, az olasz, vagy a lengyel-ukrán pályázat nyerte-e a 2012-es európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt követően Gyurcsány Ferenc Londnonba utazik, ahol találkozik Tony Blair brit miniszterelnökkel.