EURO-2012 – Magyar zongoraművész is szerepel a megnyitón

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) – Az ifjú magyar zongoraművész, György Ádám is fellép a labdarúgó Európa-bajnokság június 8-i, varsói megnyitóján.

A hazai szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint a zongoraművész különleges műsorral készül az eseményre, amelyet a televízióban várhatóan 300 millióan kísérnek majd figyelemmel világszerte. A lengyel fővárosban Chopint fog játszani, s a megnyitó zenéje is Chopin-motívumokra épül majd.

“Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába” – mondta György Ádám a megnyitóra készülő zenedarabról. “Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra.”

György Ádám – aki januárban ünnepelte 30. születésnapját – maga is futballozik: napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének.

– MTI –