EURO 2012: Lengyelország és Ukrajna nyert – Kisteleki: folytatódnak az MLSZ programjai

Kisteleki István a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke rendkívüli szomorúsággal fogadta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerda délelőtt Cardiffban bejelentett döntését, amely szerint Lengyelország és Ukrajna rendezi a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot. Ennek ellenére az MLSZ első embere nem érzi, hogy ne kellene köszönetet mondani a pályázati anyag előkészítésében részt vevő munkatársaknak, és a szervezőbizottság tagjainak. Hozzátette, hogy az MLSZ közelmúltban beindított programjai folytatódnak.

“Mint a labdarúgásban is, amikor a vereség okait kell keresni, most elmondható, hogy nagyon sok dolgot lehetett volna jobban csinálni. Ennek ellenére szerintem emelt fővel távozhatunk Cardiffból, ugyanis a magyar-horvát pályázati anyag erős volt” – mondta el Kisteleki István a Független Hírügynökségnek a szerdai döntés után. Kisteleki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a pályázat előkészítésében részt vettek, és éjt nappallá téve dolgoztak a sikerért.

Kisteleki István hozzátette, hogy az MLSZ utóbbi időben beindult programjai változatlanul folytatódnak (az OLLÉ labdarúgópálya-építési programra, és az utánpótlás-programra), de ezek lendülete, és hatékonysága biztosan megérzi majd a pályázat sikertelenségét.