EURO 2012: Ivo Sanader élesen bírálta a horvát szövetséget

Ivo Sanader, Horvátország miniszterelnöke élesen bírálta az ország Labdarúgó Szövetségét a szerdai pályázati kudarc után. A miniszterelnök egy csütörtöki kormányzati ülésen elmondta, kiváncsian várja, mikor magyarázza meg a Horvát Labdarúgó Szövetség, miért omlott össze a 2012-es EB pályázat.

“Elvárjuk, hogy a Horvát Labdarúgó Szövetség válaszokat adjon a tegnapi kudarcról, ha nem is a politikusok nak, legalább a szurkolóknak” – mondta Sanader. A horvát hivatalnokok minden téren magas színvonalon teljesítettek a pályázat elkészítésénél, a szövetség vezetőivel ellentétben – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az UEFA szerdán jelentette be, hogy a 2012-es kontinensviadalt Lengyelország és Ukrajna rendezheti közösen. A döntés általános sokként érte a sokáig egyértelmű befutóként emlegetett Olaszországot is. A szakemberek szerint a horvát-magyar pályázat is esélyes volt a végső győzelemre. A lengyel-ukrán duót viszont szinte senki sem tartotta esélyesnek a két ország közötti távolság, a rossz állapotban lévő utak és stadionok, illetve az ukrán politikai zűrzavar miatt.