EURO 2012: Határtalan öröm a győzteseknél

Nehéz szavakkal kifejezni az örömöt, kemény munkát végeztünk és jól fogunk teljesíteni – mondta az lengyel labdarúgó szövetség elnöke a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínének kijelölése után Cardiffban. Michal Listkiewicz hozzátette, annak is örül, hogy a társrendező, 15 éve független Ukrajna lehetőséget kapott, hogy független államként bizonyítson. Az ukrán labdarúgó szövetség vezetője azt mondta, két, közös történelemmel rendelkező nagy szláv nemzet sikere a mostani döntés. Grigorij Szurkisz, aki egyben az UEFA végrehajtó bizottságának is tagja gratulált mindhárom pályázatnak, hozzátéve, úgy gondolja, a legjobb kandidálás nyert végül.

A lengyel szövetség elnöke, Michal Listkiewicz elmondta, az utóbbi három évben szívüket, lelküket beletették a pályázatba és mindent megtettek, hogy rászolgáljanak a bizalomra. Az elnök megköszönte a kapott lehetőséget és ígéretet tett, hogy jó Eb-t fognak rendezni.

A lengyel elnök után közvetlenül felszólaló ukrán elnök, Grigirij Szurkisz a köszönet szavai után közölte, mindenkit meghívnak a 2012-es kontinensviadalra, amelyet a két nyertes országban élő, összesen 85 millió ember is nagyon vár már.