EURO 2012: Csalódott drukkerek – RTL Klub

Egyszerre három városban: Győrben, Debrecenben és Budapesten lombozta le a szurkolókat és játékosokat az UEFA. Valamivel fél 12 után jelentették be, hogy nem a magyar-horvát pályázat nyert. Pedig pár perccel korábban még mindenki bizakodott.

A legjobban talán a budapesti horvát iskolában várták a győzelmet és nem csak a diákok. Megnyerjük, reméljük, megérdemlik ezt a horvátok és a magyarok is – mondta az egyik tanár.

A horvát nyelvű iskolában zászlókkal készültek, a Győri ETO futball csapatánál a poharakat is előkészítették, a debreceni Irinyi János középiskolában pedig szinte minden teremben a tv-re és nem a tanárra figyeltek a diákok. Ahogy közeledett a bejelentés időpontja, úgy lett mindenki egyre feszültebb

Az eredményre senki nem számított. A szurkolók nem várták meg az ünnepség végét, elmentek, ahogy a stadionokban teszik, mikor tudják, csapatuk már nem tudja megfordítani az eredményt.

Arra számítottam, hogy magyar-horvát megkapja az Eb-t, sajnálom – mondta Fabian Tomic.
Csalódott vagyok, itt Debrecenben is az infrastruktúra fejlődhetett volna – mondta Sindel László.

A magyar-horvát Európa-bajnokság reményei tehát elúsztak, de lesz Európa-bajnoki selejtező júniusban. A szurkolók akkor drukkolhatnak legközelebb csapataiknak.