EURO 2012: Bemutatták a magyar-horvát pályázatot

Gyurcsány Ferenc magyar és Ivo Sanader horvát miniszterelnökök részvételével zárt ajtók mögött a delegációk kedden délután hivatalosan is bemutatták az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) elnöksége előtt a magyar-horvát közös pályázatot a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért.

Az esemény után a magyar kormányfő a Független Hírügynökségnek elmondta: az ország és a szervező testület mindent megtett a sikerért és a prezentáció is jól sikerült. Gyurcsány Ferenc szerint “innentől az UEFA és Isten kezében van a döntés”, de mindkét ország megérdelmené a közös sikert. Arra a kérdésre, hogy miért tartotta fontosnak a személyes jelenlétét, a miniszterelnök úgy válaszolt: ez nem csak sport, hanem nemzeti kérdés és fontos, hogy mindenki tudja egész Magyarország és Horvátország is a közös pályázat mögött áll.

Az UEFA elnöksége szerdán délelőtt hozza meg a végős döntést, hogy a három pályázó – Magyarországon és Horvátországon kívül Olaszország, illetve Lengyelország és Ukrajna – közül ki nyeri el a 2012-es Eb rendezési jogát.Sporthírek