EURO 2012- Az SZDSZ szerint érthetetlen döntés született

Érthetetlen, miért a lengyel-ukrán pályázat nyerte el a 2012-es labdarúgó EB rendezési jogát -reagált Világosi Gábor, az SZDSZ ügyvivője az UEFA végrehajtó bizottságának szerdai döntésére. A liberális politikus szerint minden ész érv, így a belpolitikai stabilitás, a biztonságpoltikai kérdések, vagy az infrastruktúrális fejlettség is, a magyar-horvát, vagy az olasz pályázat mellett szólt.

Világosi szerint ha a döntés üzenete az, hogy olyan régióba akarja vinni az EB-t az UEFA, ahol népszerűsíteni kell a focit, akkor is dönthettek volna Magyarország mellett. A liberális poltikus szerint semmilyen ész érv nem szólt a lengyel-ukrán pályázat mellett, ezért azt tartja elképzelhetőnek, hogy “hihetetlenül erős volt a lobbi tevékenységük.”

Az UEFA végrehajtó bizottságának szerdán ismertetett döntése szerint a 2012-es Eb-t Lengyelország és Ukrajna rendezheti. Magyarország egymás után harmadik alkalommal pályázott labdarúgó Eb rendezési jogára, és ezúttal sem sikerült nyernie. Magyarország korábban a 2004-es Eb-re – Ausztriával közösen – , és a 2008-as kontinenstornára pályázott sikertelenül.