EURO 2012 – Lengyelország-Ukrajna nyert -Győrben csalódottak a döntés miatt

Győrben egészen más eredményt vártak és csalódottak, hogy nem a Magyarország és Horvátorszáh kapta a 2012-es labdarúgó EB rendezési jogát. A városban a kudarc ellenére folytatódik a stadionépítés.

Az UEFA döntését a helyszínen végigizguló Borkai Zsolt polgármester a Független Hírügynökségnek azt mondta, gratulál a lengyel – ukrán párosnak, de meg kell vizsgálni és elemezni kell, hogy milyen politikai és gazdasági megfontolások állnak a döntés hátterében. Győrben az eredménytől függetlenül folytatódik a stadionfelújítási program és szeretnénk, ha a város sportélete a következő években is gazdagodna, még ha az Európa – bajnokságtól várt lendülettel ez már nem is elképzelhető – tette hozzá Borkai Zsolt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében Lengyelország és Ukrajna rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot. Magyarország egymás után harmadik alkalommal pályázott labdarúgó Eb rendezési jogára, és ezúttal sem sikerült nyernie. Magyarország korábban a 2004-es Eb-re – Ausztriával közösen – és a 2008-as kontinenstornára pályázott sikertelenül.