EURO 2012 – Lengyelország és Ukrajna nyert – ukrán reakció

Ukrajna és Lengyelország képesek arra, hogy a lehető legmagasabb színvonalon rendezzék meg a labdarúgó Európa-bajnokságot. Ezt Ukrajna elnöke, Viktor Juscsenko mondta szerdán miután kiderült, hogy az UEFA végrahajtó bizottságának döntése szerint a 2012-es Eb-t Lengyelország és Ukrajna rendezheti. Az ország futballszövetségének vezetője pedig háláját fejezte ki a döntés után.

“Ukrajna és Lengyelország képes arra, hogy nagyon magas szinten rendezzen meg egy ilyen fontos eseményt”, közölte Viktor Juscsenko ukrán köztársasági elnök. “A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság nagyszerű alakalom az ukrán és lengyel népnek, hogy vendégül lássák az európai futball legjobb képviselőit, és kiemelkedő rendezvény tartsanak a sport rajongóinak világszerte”, mondta el az elnök a döntés megszületése után.

Az ukrán labdarúgó szövetség elnöke háláját fejezte ki az UEFA végrehajtó bizottságának tagjainak, hogy lehetőséget adtak az Európa-bajnokság megrendezésére. Grigorij Szurkisz az ukrán televíziónak nyilatkozva ígéretet tett arra, “hogy megtesznek minden tőlük telhetőt, és a lehető legmagasabb szinten rendezik meg a bajnokságot”.

Az UEFA végrahajtó bizottságának szerdán ismertetett döntése szerint a 2012-es Eb-t Lengyelország és Ukrajna rendezheti. Magyarország egymás után harmadik alkalommal pályázott labdarúgó Eb rendezési jogára, és ezúttal sem sikerült nyernie. Magyarország korábban a 2004-es Eb-re – Ausztriával közösen -, és a 2008-as kontinenstornára pályázott sikertelenül.