EURO 2012 – Lengyelország és Ukrajna nyert – Demszky gratulál a győztesnek

Bár meggyőződése, hogy a magyar-horvát pályázat méltó volt a világ figyelmére és különleges rendezvény lehetett volna, Demszky Gábor főpolgármester gratulál az ukrán-lengyel közös pályázat megalkotóinak. A városvezető szerint győzelmükkel Közép-Kelet-Európa is reflektorfénybe kerül 2012-ben és erre nagy szükség van.

A főpolgármester közleményében azt írja, hogy meggyőződése, hogy a 2012-es futball-EB előkészítésébe fektetett munka előbb vagy utóbb megtérül, és elősegíti azt, hogy Magyarország és fővárosa, az elmúlt évek számos kiemelkedő sporteseménye, így például az Atlétikai VB és az Úszó EB után ismét a világ legrangosabb nemzetközi versenyeinek adhasson otthont.

Demszky Gábor szerint egy eredménye már most van a 2012-es labdarúgó EB-pályázatnak, méghozzá, hogy az előkészítés során szoros együttműködés alakult ki Budapest és a többi rendező város Győr, Debrecen, Székesfehérvár között. Bízom abban, hogy ez az együttműködés tovább folytatódik, és az EB nélkül is szükséges alapvető vidéki és fővárosi fejlesztések legkésőbb Magyarország 2011-es soros uniós elnökségéig megvalósulhatnak -olvasható a közleményben.