EURO 2012 – Lengyelország és Ukrajna nyert – A sportbizottság alelnöke elkeseredett

El vagyunk keseredve – ennyit mondott a Független Hírügynökségnek Páva Zoltán (MSZP) az Országgyűlés Sport- és turisztikai bizottságának alelnöke, miután az UEFA bejelentette, hogy Lengyelország és Ukrajna szervezheti közösen a 2012-es labdarugó Európa-bajnokságot. A politikus hozzátette, hogy a döntés kihirdetésekor mellette ült Mészöly Kálmán volt szövetségi kapitány, aki csak annyit reagált, hogy “ez nem igaz”.

Páva Zoltán elmondta, hogy most egyértelműen kiderült, hogy csak pályázattal és egy jó prezentációval nem lehet nyerni. A labdarúgáson kell változtatni, hogy felfigyeljen ránk a világ. A politikus abban bízik, hogy talán az utánpótlásból majd egy olyan válogatott lesz, amely miatt nem mondhatják mások, hogy Magyarországon nincs futball.

A bizottság alelnöke beszélt arról is, hogy nem érti a döntést. Ha az olaszok nyertek volna, akkor nem lenne ennyire elkeseredve, hiszen ott ha vannak is botrányok, jók a stadionok és jó a foci is. Páva Zoltán azt mondta, hogy nem tudja felfogni, hogy a lengyelek és az ukránok mennyivel járnak előttünk.

Páva Zoltán közölte azt is, hogy bár egy következő EB megpályázása a kormány és az MLSZ döntésétől függ, ő mindenképpen bíztatna erre.

Az UEFA végrahajtó bizottságának szerdán ismertetett döntése szerint a 2012-es Eb-t Lengyelország és Ukrajna rendezheti. Magyarország egymás után harmadik alkalommal pályázott labdarúgó Eb rendezési jogára, és ezúttal sem sikerült nyernie. Magyarország korábban a 2004-es Eb-re – Ausztriával közösen -, és a 2008-as kontinenstornára pályázott sikertelenül.