EURO-2012 – Budapest felkészülten várja a döntést

Budapesten 2012-re befejeződnek azok az infrastrukturális fejlesztések, amelyek biztosítják, hogy a város felkészülten tudja fogadni a labdarúgó EB eseményeit – mondta a Független Hírügynökségnek Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Kifejezetten sportcélú fejlesztés lesz az EB kapcsán a Puskás Stadion és környékének megújítása, illetve a Margitszigeti Atlétikai Centrum átalakítása.

Budapest kiemelten kezeli a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság ügyét, hiszen ebben a régióban még soha nem került sor ilyen nagyszabású sporteseményre – mondta a a politikus. A következő 6 évben – a Podmaniczky-terv keretében – olyan fejlesztések várhatók Budapesten, hogy a város méltó módon tudja fogadni és kiszolgálni az EB eseményeit.

Ha Magyarország és Horvátország megkapja a rendezés jogát, több százezer vendég érkezhet hazánkba. Budapest jól megközelíthető vasúttal, repülővel, illetve autópályán, így mindenképpen megfelelő helyszín. 2012-re a fővárosban megépül a 4-es metró, befejeződik a 2-es metró felújítása és a járműpark cseréje, meghosszabbítják az 1-es villamos vonalát és átszervezik az autóbusz-közlekedést. Hagyó Miklós elmondta: kifejezetten sportcélú fejlesztés lesz az EB kapcsán a Puskás Stadion és környékének megújítása, illetve a Margitszigeti Atlétikai Centrum multifunkcionális közösségi térré alakítása. Ez utóbbi edzések és rendezvények megtartására egyaránt alkalmas lesz.

A főváros a labdarúgó EB-hez kapcsolódva kiemelt kulturális események megrendezését is tervezi. A város központi helyszínein – a többi között a Felvonulási téren, a Városligetben, a Deák téren, a Népligetben, a Margitszigeten – a bajnokság 15 napja alatt nemzetközi sztárok, együttesek, kulturális és szórakoztató rendezvények várják majd az érdeklődőket.