EURO 2012 – 700 ezer vendégéjszakára és 50 milliárdos költésre számít a Magyar Turizmus Zrt. elnöke

Összesen 700 ezer vendégéjszakára és 50 milliárd forintos költésre számít a Magyar Turizmus Zrt. elnöke egy sikeres labdarúgó európa-bajnokság megrendezése esetén. A magyar delegációval a walesi Cardiffba utazott Niklai Ákos szerint jelentősen növelné az ország ismertségét, ha a 2012-es foci Eb-t Magyarország és Horvátország rendezné.

Sokat beszélnének a 4 magyar városról, aminek óriási hírértéke van, mert a turizmusban hatalmas kommunikációs verseny zajlik az úticélok között – mondta a Magyar Turizmus Zrt. elnöke. A rendezésben részt vevő városok környékén rendelkezésre áll a szükséges szobakapacitás, de egy sikeres pályázat biztosan megmozdítja a magántőkét, akik további szállodákat építhetnek – tette hozzá a Szállodaszövetség korábbi elnöke.

Az Eb-hez kapcsolódó látogatottság és a turisztikai bevételek attól is függenek, mely országok kvalifikálják magukat az eseményre – közölte Niklai Ákos. Számításai szerint egy sikeres Eb 5-600 ezer külföldi vendégéjszakát hozhat a magyar szállodáknak. Ehhez még körülbelül 100 ezer vendégéjszakát adhatnak hozzá a magyar látogatók – tette hozzá. Az Eb alatt körülbelül 180-200 millió eurót, vagyis több mint 50 milliárd forintot hagynak ott várhatóan a turisták a szállodákban és a vendéglőkben – vélte a MT Zrt. elnöke.

Niklai Ákos információi szerint a Gyárfás Tamás vezette pályázat-előkészítő bizottság már meg is kötötte az előszerződéseket és lefoglalta a szobákat a magyarországi helyszínek körüli szállodákban.